Speelse en nostalgische belevenissen

Terugblik op Geluk

Geluksmomenten van vroeger!

Een bijzondere activiteit voor ouderen en mensen met dementie

Terugblik op Geluk is het beleven van een geluksmoment van vroeger! Een nostalgische belevenis waarbij verbinding tussen mensen via herinneringen aan vroeger centraal staat.

Ken je dat gevoel van vroeger, als je terugdenkt aan mooie momenten uit je kindertijd? Nostalgie, jeugdsentiment, herinneringen. Je krijgt als vanzelf een glimlach op je gezicht en een blij gevoel van binnen wanneer je terugdenkt aan bepaald speelgoed van vroeger, een oude televisieserie waarvan je de tune nog zo kunt meezingen, of die oude spulletjes die je nog herkent uit je ouderlijk huis.

Terugblik op Geluk brengt dat nostalgische gevoel weer even terug! 

Oude herinneringen komen weer bovendrijven, je voelt het jeugdsentiment van binnen. Het zien en vasthouden van spullen uit je jeugd maakt iets bij je los, welke leeftijd je ook hebt.

Met Terugblik op Geluk ga je even terug in de tijd. Door aankleding, muziek en hapjes wordt een typische sfeer uit bijvoorbeeld de jaren 50, 60 of 70 neergezet.

Een prachtige serveertrolley rijdt rond, vol met oude blikken waar juweeltjes van vroeger in verborgen zitten. Welke verrassing haal jij tevoorschijn? Welke herinneringen komen er naar boven bij het vasthouden van een pop waar je als kind mee gespeeld hebt, bij de geur van zeep van vroeger of bij het zien van een tijdschrift uit de jaren ’50? 

De belevenis kan aangevuld worden met een spelelement, zoals een muziekquiz of vragen over vroeger.

Via Terugblik op Geluk kom je in contact met elkaar. Met familie, collega’s en zelfs met mensen die je nog niet eerder hebt ontmoet. Het delen van herinneringen zorgt voor verbinding en brengt een lach op ieders gezicht.

Dementie

Voor mensen met dementie is Terugblik op Geluk bij uitstek een geweldige belevenis. Spullen van lang geleden herinneren mensen met dementie zich vaak het langst en zullen herkenning oproepen. Hoe mooi is het als een dierbare ineens een helder moment krijgt en kan vertellen over een speciaal voorwerp waar hij of zij vroeger mee speelde?

Speciaal voor (eenzame) ouderen en mensen met dementie is Terugblik op Geluk ook individueel in te zetten.

Wil je alvast een indruk krijgen van Terugblik op Geluk? Bekijk dan het filmpje en de foto’s voor een mooie sfeerimpressie.

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van Terugblik op Geluk? Vul onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met me op: 06-48810894.

Organiseer je een beurs of congres rond dementie, ouderenzorg of nostalgie? Of wil je het publiek op jouw locatie of evenement ook een Terugblik op Geluk geven?  Neem dan contact op.

Informatieaanvraag Terugblik op Geluk

captcha

 

Speciaal voor:Bejaarden-/verzorgingshuizen

 (50+/nostalgie/vintage) beurzen en evenementen

 Ziekenhuizen

 Geschiedenisles op scholen

RecensiesEen bijeenkomst onder begeleiding van Sabine is een fijne ervaring. Sabine weet een sfeer van ‘je-welkom-voelen’ te creëren door haar hartelijkheid en oprechtheid. Je mag komen zoals en zijn wie je bent. Mensen met dementie of hun naasten beleven een rustig en ontspannen uur en gaan met een goed gevoel naar huis. Sabine uitnodigen voor een bijeenkomst voor mensen met dementie is een echte aanrader.

Een prachtig initiatief waar mensen met dementie en mensen zonder dementie gelijkwaardig zijn in gesprek; ervaringen delen uit je herinneringen! Mooi!

Samen herinneringen ophalen… Even terug naar die mooie tijd… De bewoners van kleinschalig wonen bij de Eikelaar kregen vanmiddag bezoek van Sabine Maes met Terugblik op Geluk. Een kar vol met herkenbare spullen wat enorm veel gespreksstof opleverde. Terug naar de schoolbanken met de griffel en lei en het welbekende leesboekje van aap-noot-mies. Door de prachtige tijdschriften bladeren onder het genot van een kopje koffie met een heerlijk nostalgisch snoepje. Het was een waardevolle middag om op deze manier herinneringen op te halen.

Met een trolley vol nostalgische trommels en blikken met verrassingen bezocht Sabine Maes van beleef de bewoners van Leyenhof. “Ik ben er gewoon stil van….” was een reactie. Met koffie, kletskoppen, sinas choco’s en snoeperij van Toen werden mooie verhalen en herinneringen gedeeld. Met een “veel geluk” … werd afscheid genomen van Sabine.